"Dans betyder for mig liv og glæde!"

Silas har danset, siden han var to år gammel. Som barn dansede han gerne en time om igen for sjov, senere blev han konkurrencedanser og repræsenterede Danmark ved verdensmesterskaberne i 2004. Han tog nogle års pause fra konkurrencedansen og blev booket som danser på diverse teatre.

I 2006 fandt Silas igen latinskoene frem og deltog sammen med én af sine bedste venner, Benjamin Martin, i samkønsdanseturneringer verden over. I deres tre-årige karriere blev de verdensmestre 2 gange, europamestre 2 gange, og de vandt også de åbne britiske mesterskaber.

Silas blev landskendt gennem sin mangeårige deltagelse i Vild Med Dans – ikke mindst for sine kreative, skæve og for partnerne ofte udfordrende koreografier! Flotte 3 x 1. pladser og 3 x 2. pladser er det blevet til i 7 sæsoner, og Silas er dermed den mest vindende professionelle danser i programmets historie! Den seneste sejr blev vundet i efteråret 2019 med skuespiller Jakob Fauerby, og igen skrev Silas historie, da han som den første professionelle danser dansede med en partner af samme køn – og Jakob og Silas vandt programmet som det første samkønspar i verden.

Silas tager ofte rundt i landet med sine foredrag om mobning, livet i en regnbuefamilie og betydningen af dans og bevægelse for demensramte, som han også gerne twister med!

Han står i front for sit partyband ”Silas Holst & The Flamingo Orchestra”, der spiller op til dans med det bedste fra dansktoppen, Melodi Grand Prix og de der skønne popsange, alle kan synge med på! Sammen med Stine Rosengren er han vært på ”The Sound of Musical” på P2 hver søndag aften – og han finder også tid til at tegnefilmsdubbe, undervise på Talentskolen i Næstved, og i efteråret 2018 kunne han skrive TV vært på CV’et, da han stod i spidsen for ”Vi er bare mænd!” på TV 3.

Tre bøger er det også blevet til. Den tredje og meget personlige bog “For enden af regnbuen” har Silas selv skrevet på sin iPhone. Det er en bog om at være far, og om hvordan man får dit, mit og vores til at passe sammen, når man er tre forældre og seks bedsteforældre. En bog om at leve i nuet med forelskelse og regnbuebørn, blive grebet af nuet af kærlighed og familieidyl og blive knust af nuet på grund af skilsmisse og dertil hørende nye deleordninger oveni de allerede eksisterende deleordninger. En bog om at overleve og grave sig fri af mørket, mod lyset. En bog om at lave sine egne regler.

De seneste år

De seneste år er det sangen, skuespillet og dansen, der har fyldt mest, når Silas har stået på landets store musicalscener. Han har spillet Bobby Childs i “Crazy For You”, Danny Zuko i “Grease”, Johnny Castle i “Dirty Dancing”, Corny Collins i “Hairspray”, Billy Crocker i “Anything Goes”, Tony Manero i “Saturday Night Fever” og Ældste Price i “The Book of Mormon”, hvor han efter et helt års intensiv sangundervisning for alvor cementerede sit sangtalent i de krævende sangpartier! Sidste år stod han på scenen i både Operaen i København og senere Musikhuset i Aarhus i rollen som Nick Hurley i “Flashdance”, og i 2020 nåede han at spille tre forestillinger som Patrick i verdenspremieren på musicalen “Den skaldede frisør” på Falkoner Scenen, inden den verdensomspændende epidemi COVID-19 desværre satte en midlertidig stopper for teaterstykket.

I april i år så www.dansedamerne.dk dagens lys! Et online danseunivers, hvor man kan blive undervist af Silas og andre både kendte og mindre kendte gæsteinstruktører hjemme i privaten på alle tider af døgnet i mange forskellige koreografier og stilarter.

I 2015 modtog Silas Eventyrteatrets Eventyrprisen. I 2017 blev han nomineret til en Reumert i kategorien “Årets danser” for sin hovedrolle i ”Saturday Night Fever”, modtog ”Teaterflisen på Frederiksberg” for sine hovedroller i ”Dirty Dancing” og ”Saturday Night Fever” samt modtog CPH CULTURE’s pris ”Årets bedste dansepræstation” for sin hovedrolle i ”Saturday Night Fever”. I 2020 vandt Silas sammen med Jakob Fauerby en Zulu Award i kategorien “Årets par”, og sammen er de nominerede til Danish Rainbow Awards 2020 i kategorien “Årets LGBT+person”.