Foredraget

Mobning

Mobning har alle dage været mit helt store hjertebarn.

Jeg oplevede desværre selv en skolegang fyldt med mobning. De ar på sjælen, det afstedkom, slipper jeg aldrig af med, ligesom alle andre i samme båd heller ikke gør. Det er prisen, man betaler resten af livet. Man kan ikke ændre sin fortid, men man kan lære at ændre sin egen tankegang for fremtiden.

I 2013 var jeg en del af TV2 programmet ”Silas’ opgør”, der satte fokus på mobning og fulgte seks unge mennesker, der blev mobbet, og hvor jeg forsøgte at tage kampen op og blandt hjælpe dem til at forstå, at de ikke er alene. Emnet er desværre stadig meget aktuelt – ifølge Børnerådet svarer hver 4. skoleelev, at de har oplevet at blive mobbet inden for de seneste to måneder. Mobbet i form af verbale udgydelser og udelukkelse fra fællesskabet. De får ondt i maven, når de nærmer sig skolen.

Mit meget personlige foredrag tager afsæt i mine oplevelser med mobning. Jeg fortæller blandt andet, hvordan jeg selv kom igennem mobningen, og jeg forsøger at give råd til nye måder at tænke og klare sig på. Vi skal hylde mangfoldigheden og dem, der skiller sig ud. Ikke rakke dem ned. Alle er forskellige, og ingen ejer denne verden mere end andre.

Det største kompliment, jeg selv kan få, er at blive kaldt ”mærkelig”. For det kræver mod at være mærkelig. Det at gøre noget andet, end andre ville gøre, at skille sig ud fra mængden, kaldes ofte mærkeligt. Men det er modigt at turde gå sine egne veje.

Jeg lægger enormt stor vægt på, at mine foredrag bliver holdt i en humoristisk tone. Noget af det, jeg elsker allermest, er at holde mine foredrag for både børn, unge, voksne og ældre – og jeg gør det ofte rundt omkring i landet.

Foredraget

Moderne familier

I 2014 blev mit liv beriget med en datter. I 2017 var jeg lige så heldig at få en søn. To børn, født ind i en regnbuefamilie med to fædre og en mor. Og ikke bare en regnbuefamilie, men en offentlig kendt regnbuefamilie.

Vi udvidede vores familie under stor mediebevågenhed, og vi valgte også selv at lave en serie på Kanal 4 for at afmystificere emnet og vise, at selvom vi falder udenfor kategorien kernefamilie og dermed i nogles øjne er anderledes, så er vi faktisk bare en familie på godt og ondt som alle andre med de samme glæder og udfordringer som alle andre.

I foredraget kommer jeg ind på alt lige fra mobning, mit forhold til børnenes mor, mødet med Johannes, Vild Med Dans, mine dansepartnere, hjemmeinseminering, skilsmisse, forelskelse – og hvordan man kommer igennem som et helt menneske.

Det hele foregår i en ret fri tone, løssluppen stemning og højt humør. Der er masser af mulighed for at spørge – og jeg svarer på langt det meste. Foredraget plejer at være enormt hyggeligt og får oftest både publikum og mig til at grine.